dimecres, 14 de febrer del 2007

Comença l'enderroc de la base aèria on es construirà una terminal que permetrà doblar el nombre de passatgers

Article publicat pel diari "El Punt" el dia 14/02/2007


Comença l'enderroc de la base aèria on es construirà una terminal que permetrà doblar el nombre de passatgers

MARIA RODRÍGUEZ. Reus
Aena ha licitat la redacció del projecte de construcció de la nova terminal de l'aeroport de Reus coincidint amb l'inici ahir de l'enderroc dels edificis de l'antiga base aèria militar, on s'han d'ubicar les noves instal·lacions. El pressupost de la redacció del projecte és de quatre milions d'euros i el termini d'execució de les obres, d'uns quatre anys. D'aquesta manera, el 2011, l'aeroport de Reus tindrà capacitat per a tres milions de passatgers l'any. A més, Aena preveu licitar al març les obres de construcció d'una plataforma d'aparcament d'avions, que permetrà triplicar el trànsit aeri a l'aeròdrom reusenc. Aquest és el punt de partida del desenvolupament del pla director, que preveu ampliar l'aeroport perquè el 2020 l'utilitzin nou milions de passatgers l'any.




La nova terminal començarà a funcionar d'aquí a quatre anys. Ocuparà 51.800 m², tindrà dues plantes, vuit passarel·les fixes, trenta-sis mostradors de facturació, set controls de seguretat i vuit espais de recollida d'equipatges. Això vol dir que tindrà capacitat per absorbir un trànsit de 2.893 passatgers i dinou avions per hora. A més, també es construirà un aparcament amb 1.800 places. Segons va explicar l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, «aquest és l'inici del que serà el nou aeroport, que per fi serà un aeroport de primera».

Mentre no es posin en marxa les noves instal·lacions, Aena preveu tenir enllestida en un any la reforma de la terminal de sortides i facturació que ja va adjudicar fa un mes. D'aquí a unes dies començaran les obres d'aquest edifici, que tindrà 4.000 m².

Però és que, a més, ahir el diputat socialista al Congrés Francesc Vallès també va anunciar que al març vinent es licitaran les obres per construir una plataforma d'aparcament d'avions que permetrà augmentar de les cinc actuals fins a quinze el nombre de places d'estacionament d'aeronaus. Amb tot plegat, «s'aconseguirà posar l'aeroport de Reus al lloc on es mereix».

En aquesta línia, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, es va mostrar satisfet perquè «les noves infraestructures permetran triplicar el nombre de passatgers i així podrem competir amb altres aeroports com el de Girona».

L'any passat, l'aeroport de Reus va registrar un trànsit de gairebé 1,4 milions de passatgers. El pla director preveu que al 2020 en siguin nou.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Jordi,
acabo de trobar el teu blog mentre buscava informació de l'aeroport de reus. Potser tu la tens o saps on trobar-la. El que m'interessa és un perfil d'usuari.
Alguna idea?
Si em pots ajudar el meu mail és msbau@strategistconsulting.com
moltissimes gràcies
Muntsa