diumenge, 14 de gener del 2007

AENA respon a Ryanair i adjudica les obres de millora de la terminal de sortides de l'aeroport de Reus

Article publicat al diari "EL PUNT" el dia 14/01/07

El govern estatal hi invertirà més de 13 milions i els treballs duraran 19 mesos


AZAHARA PALOMARES. Reus
La demanda que va fer aquesta setmana Ryanair perquè es concretessin les millores previstes a l'aeroport de Reus, com a condició per crear una base d'operacions a la capital del Baix Camp, va rebre ahir una resposta immediata. L'ens gestor dels aeroports, AENA, va avançar l'anunci de l'adjudicació de les obres de remodelació de la terminal de sortides a l'empresa Construcciones y Estudios SA per 13.816.955 euros. Els treballs podrien començar d'aquí a un o dos mesos.


+ L'alcalde de Reus va anunciar ahir, a la mateixa terminal, l'adjudicació de les obres. / Foto: R.B.

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, que ahir va fer pública l'adjudicació, va celebrar la decisió d'AENA, que arriba tan sols 48 hores després de la petició de Ryanair. El diputat del PSC al Congrés dels Diputats Francesc Vallès va aplaudir que l'obra arribi un any abans del que es preveu en el pla director del 2001 i que es comenci una línia d'inversions a l'aeroport que permetrà «doblar el nombre de passatgers». Entre els projectes pendents d'execució per a l'any 2007, destaca l'ampliació de la plataforma d'aeronaus (on s'esperen els avions), que passarà de la capacitat actual, de 5 avions, a una capacitat d'entre 12 i 15 avions. L'alcalde de Reus confia que aquesta actuació comenci durant l'execució de la millora de la terminal de sortides, que durarà 19 mesos.



MÉS SUPERFÍCIE


La terminal remodelada tindrà una superfície de 3.500 m². A més, es construirà un edifici per a facturació de 4.000 m² que actuarà d'enllaç entre la zona de sortides i la d'arribades. Les obres adjudicades per AENA inclouran també tasques d'urbanització de l'entorn i millores a la zona dels carrets i de les màquines d'inspecció d'equipatges. Els nous edificis, però, seran substituïts a mitjà termini per la gran terminal de sortides de 20.000 m² (el triple de la suma de les actuals) i les dues plantes que preveu el pla director de l'aeroport de Reus, aprovat el 2006.